Min profil

Setesreservasjon

 • Må jeg reservere sete?

  Ja og nei.

  På Sørtoget Region er setereservasjon inkludert i enkeltbilletten, og du må benytte deg av det setet som er oppgitt på billetten. Har du, eller noen du reiser sammen med, rett til gratis reise, som for eksempel barn under 6 år, må du huske på å bestille billett til den som reiser gratis også, slik at vi kan tildele denne personen et sete. Om du ikke gjør dette på forhånd vil du ikke ha noen garanti for at det finnes ledige seter om bord, og det er ikke sikkert at du eller reisefølget ditt kan bli med toget.

  På lokaltog, altså Sørtoget Lokal (tidl. Arendalsbanen) og Jærbanen, er det ikke setereservasjon.

 • Hva innebærer det å bestille Komfort?

  Om du arbeider på toget eller bare ønsker mer ro, kan Komfort være et godt valg.

  Inkludert i prisen får du kaffe eller annen varm drikke, samt gratis avis. Ønsker du pledd kan du ta kontakt med ombordpersonalet så vil de finne et til deg.

 • Hva innebærer det å bestille Sove?

  Bestiller du Sove får du tilgang til en sovekupé med to senger. Du kan selv bestemme om du ønsker å sove alene i kupeen eller om du ønsker å dele med en annen person i reisefølget ditt. Barn under 6 år reiser gratis i vognen, og kan dele sengeplass med en voksen, selv om vi anbefaler at barn over 4 år har egen seng. Maksimalt antall i kupeen er 2 voksne og 2 barn. Du vil få en kupong på gratis vann og ørepropper, som du kan hente i cafévognen.

  Innsjekking og utsjekking

  Skal du reise med Sove skal du sjekke inn i cafévognen. Oppstart for innsjekking er:

  • kl. 22:00 i Stavanger
  • kl. 22:05 i Oslo

  Det er ikke nødvendig å sjekke ut. Nøkkelkortet kan du la ligge i kupeen. Du vil kunne disponere vognen til:

  • kl. 07:45 i Oslo
  • kl. 07:30 i Stavanger

   

  I Oslo og Stavanger har vi tidligere hatt tilbud på tilgang til dusj og frokost hos utvalgte hoteller. På grunn av korona har vi dessverre ikke mulighet til å tilby dette nå. 

 • Finnes det dyrefrie alternativer for meg som har allergi?

  Ja, om du har allergi eller av andre grunner ikke ønsker å sitte i en vogn hvor det oppholder seg dyr, har vi en garantert dyrefri sone i Dyrefri vogn på Sørtoget Region. Her kan ingen dyr oppholde seg.

  Man kan heller ikke ta med seg dyr inn i Komfort, Komfort Natt eller Sove, men her har vi et unntak for fører- og servicehunder. Det er med andre ord ikke garantert fritt for dyr.

 • Kan jeg ta med kjæledyr på toget?

  Ja, vi i Go-Ahead Nordic er glade i dyr og ønsker deg velkommen om bord, men siden det er personer som av helsemessige årsaker ikke kan oppholde seg sammen med dyr, er det viktig at du følger reglene våre.

  Dyr kan kun oppholde seg på anviste plasser. Det betyr at selv om enkelte dyr reiser uten kostnad, er det viktig at du bestiller plass til dem, slik at vi kan finne et sete til deg i riktig del av toget. Har du ikke kjøpt plassbillett før du går på toget, må du snarest ta kontakt med personalet, slik at de kan henvise deg til riktig avdeling. Du må holde dyret ditt under oppsyn under hele reisen og du har ikke anledning til å ta det med inn i avdelingene Kafé, Komfort eller Sove. Eneste unntak fra denne regelen er hunder som er i tjeneste, som for eksempel fører- eller servicehund. Se egne regler for den under "Er det egne regler for hunder i tjeneste?".

  Om du har behov for å forlate kjæledyret midlertidig, ta kontakt med ombordpersonalet, slik at dere sammen kan finne en løsning.

  Billettkategorier

  Det er to billettkategorier for dyr, lite kjæledyr og stor hund.

  Lite kjæledyr defineres som hund eller katt med skulderhøyde under 40 cm, gnagere i bur, burfugl og små skilpadder. Akvariefisk kan tas med om de er forsvarlig pakket. Andre dyr kan ikke tas med. Kjæledyr kan ikke sitte i setet, men må oppholde på gulvet foran setet ditt.

  Stor hund har skulderhøyde over 40 cm og vil tildeles et eget sete hunden kan sitte foran. Hunden kan ikke oppholde seg i setet eller i midtgangen.

  Hovedregelen er at du kun kan ta med ett dyr per reisende over 13 år, men om reiser med små kjæledyr kan du to med to, dersom du kjøper billett i kategorien Stor hund.

 • Er det egne regler for hunder i tjeneste?

  Ja, vi har egne regler for hunder som er i tjeneste.

  I tjeneste betyr hos oss:

  • Førerhund som er utstyrt med sele med håndtak
  • Servicehund med vest
  • Redningshund med merketrekant
  • Politihund

   

  Om hunden din faller inn i en av disse kategoriene reiser den gratis. Foreløpig kan du gå rett på toget uten å reservere plass. Vi arbeider med å få på plass en løsning for plassreservasjon også for hunder i denne kategorien.

  Hund i tjeneste har større bevegelsesfrihet på toget enn andre hunder, og kan derfor gå inn i kafévognen, Sove- og Komfort-avdelingen. Et unntak er Dyrefri vogn, hvor vi av hensyn til helsen til reisende med allergi må holde vognen helt fri for dyr av noe slag.