Informasjonskapsler eller cookies er små filer som inneholder en liten mengde informasjon om hvordan du har forholdt deg til nettsiden vår. Informasjonen de kan hente inn er utelukkende knyttet til nettstedet. Det vil si at de kan ikke få tilgang til eller lagre data fra andre deler av datamaskinen eller mobiltelefonen din, som f.eks. filene du har lagret på harddisken.

Slik bruker vi informasjonskapslene

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din. Det vil i praksis si at nettstedet husker hva du har gjort, slik at du for eksempel ikke trenger å gjøre de samme handlingene mer enn én gang. Om du velger å deaktivere informasjonskapslene kan vi dessverre ikke garantere at all funksjonaliteten på nettsiden vil fungere som forventet.

Informasjonskapsler benyttes også for kunne utarbeide webstatistikk. Vi bruker et program som kan hente inn informasjon brukes som grunnlag for å analysere bruksmønstre. Det kan eksempelvis være hvor mange som besøker nettstedet vårt, hvor lenge de oppholder seg der eller hva de trykker på. Slik informasjon hjelper oss å forstå hvordan nettsiden blir brukt og om vi har lykkes i å designe nettstedet slik at det er så enkelt som mulig å bruke for dere som er kundene våre.

Slik vil vi ikke bruke informasjonskapsler

Vi vil ikke bruke informasjon om hvordan du opptrer på nettstedet for å tilpasse prisene du finner på nettstedet. Disse vil kun endres basert på objektive kriterier som hvor lang tid før avreise du har bestilt billetten eller når på dagen du gjennomfører kjøpet.

Slik kan du deaktivere informasjonskapslene

Siden vi ikke kan garantere at nettsiden vil fungere som tiltenkt om du deaktiverer informasjonskapslene, anbefaler vi ikke at du deaktiverer dem, men om du likevel skulle ønske å gjøre det, er det fullt mulig.

Du kan vurdere å slette informasjonskapslene etter besøket i stedet. Da vil funksjonaliteten fremdeles fungere, men det vil ikke lagres noe på maskinen din.

Måten du administrerer informasjonskapsler er ulikt for ulike nettlesere. Nettvett.no har laget en veldig fin oversikt om hvordan du gjør det, som du finner her: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/.