Nyt et godt og kortreist måltid
Når du trenger litt munngodt, er middagssulten eller vil slukke tørsten, er du velkommen i kafévognen på strekningen Stavanger–Oslo.
– På Sørtoget Region serverer vi alle måltider, på nesten alle avganger – hele døgnet. Her får du både bakervarer, smørbrød og wraps samt varianter av yoghurt og grøt. I tillegg kan du velge blant kalde og varme småretter. Fullverdig middag står selvsagt også på menyen, sier Linn Johansen i Togservice.

Foretrekker du real norsk sikringskost? Da er kjøttkaker i brun saus en sikker vinner. Lyst på noe mer internasjonalt? Prøv grillet kylling fra Den Stolte Hane på Jæren – med smak av Korea!
På drikkekartet står te, kaffe og varm sjokolade, i tillegg til mineralvann, cider, øl og vin fra blant andre familiebedriften Berentsen Brygghus i Egersund, Lervik i Stavanger og Christianssands Bryggeri. Har du forresten smakt den internasjonale treddrikken kombucha? Vår variant kommer fra en «nabo» i Telemark.
– Passasjerene på Sørtoget utgjør et tverrsnitt av landets befolkning. Derfor inneholder menyen inneholder noe for alle. Vi har et godt utvalg av kjøttfrie retter, i tillegg til gode alternativer for dem som har intoleranser eller allergier. For øvrig lager vi mye mat fra bunnen av. Målet er at den skal være like velsmakende og sunn som ordentlig hjemmelaget mat, sier Johansen.
Toget er et miljøvennlig valg av transport. Derfor legges det vekt på at serveringstilbudet om bord skal være bærekraftig.
– I kafévognen benyttes norske råvarer så ofte som mulig, og vi er stolte over at menyen inneholder produkter fra Vestfold og Telemark, Agder og Rogaland. Vi håper at lokale smaker vil sette en ekstra spiss på reiseopplevelsen, sier Johansen.