Sammen er vi mange som jobber for at du skal få en god og behagelig togreise. Men av og til er det nødvendig å gjøre viktig arbeid langs linjene for å sikre at du får en best mulig reise også i tiden som kommer. Det er da bussen blir satt inn der du vanligvis tar tog.

Vi vet det ikke er optimalt å sette seg på en buss, når du egentlig hadde planlagt en behagelig togtur. Men av og til er buss for tog helt nødvendig. Som for eksempel når Bane Nor skal skifte ut skinner, sviller og sporveksler der toget kjører. Disse utsettes stadig for stor slitasje, og må innimellom skiftes ut. Nye skinner og sviller bidrar til økt stabilitet, bedre spor og økt komfort for deg som passasjer.

Vedlikeholdsarbeid i sommer

Bane Nor skal utføre ulike vedlikeholdsarbeid langs våre linjer i sommer, slik at det på deler av strekningen blir buss for tog i perioder.

Arbeid på Sørlandsbanen

Det vil i sommer bli buss for tog mellom Oslo og Kongsberg for deg som skal ta Sørtoget. I denne perioden skal Bane Nor blant annet utføre rehabilitering av Lieråsen tunnel, bytte bruer over Lierelva og utføre diverse annet vedlikehold.

Arbeidet skjer i to omganger:

  • 19. juni kl. 04:15 til 20. juni kl. 02:00.
  • 26. juni kl. 02:00 til 9. august kl. 02:00.

Resten av strekningen går med tog som normalt. 

Arbeid på Jærbanen

Bane Nor skal utføre vedlikeholdsarbeid på og langs skinnene på Jærbanen noen få dager i juni. Det gjør at du må ta buss mellom Nærbø og Egersund disse dagene.

Når må du ta buss:

  • 21. til 24. juni mellom kl. 12:06 og 17:40.

Det vil altså gå tog på morgen og kveld. Toget kjører som normalt mellom Nærbø og Stavanger hele dagen. 

Hvor kan du holde deg oppdatert?

Du finner alltid oppdatert informasjon om ruter og avganger i reisesøket vårt som du finner her og i appen vår. Der får du også en oversikt over når bussen kjører fra akkurat din stasjon. Du vil også finne informasjon på siden vår for trafikkmeldinger.