Tog er en perfekt og lettvint reisemåte for deg som vil komme tett på de gode, lokale opplevelsene. I samarbeid med Gladmatfestivalen og GuideCompaniet lanserer Go-Ahead en smakfull reise på Jærbanen under årets Gladmatfestival. Turen går en gang om dagen mellom 30. juni og 3. juli.

Oppmøte er klokken 12.30 på Stavanger stasjon. Der møter du GuideCompaniets erfarne og engasjerte guide, og resten av reisefølget ditt for dagen. Du kan bli med enten du reiser alene eller sammen med andre.

Sammen går dere om bord på toget hvor du får utdelt en «matpakke» med produkter og snacks fra lokale produsenter, som du kan nyte underveis i togreisen.

En dyktig og erfaren guide guider deg gjennom hele den gastronomiske togreisen. Foto: Tord Paulsen

En dyktig og erfaren guide guider deg gjennom hele den gastronomiske togreisen. Foto: Tord Paulsen

Stopp for de humleglade

Toget går først til Bryne, hvor opplevelsens første stopp finner sted. Der vender vi snuten mot dagens første destinasjon, en destinasjon som er perfekt for deg som er ekstra glad i malt og humle: Mellombels.

På Mellombels blir det smaking av forskjellige typer drikke, i tillegg til lokalprodusert ost fra Voll Ysteri og Ystepikene og skinke fra Jærkokken.

Sjokolade og smakfulle råvarer

Turen går så videre til Egersund. På plass i Egersund venter en vandring gjennom sommerbyens vakre gater, mens guiden gir oss noen historiske riss av byens historie. Egersund er kjent for sin sjokolade fra Egersund Chokoladefabrik & Co, og du får også smake på deilig, lokalprodusert sjokolade under byvandringen. 

Turens endestasjon er ærverdige Grand Hotel. Kveldens høydepunkt er middag på hotellets restaurant, hvor kjøkkenet har satt sammen en nydelig 3-retters meny basert på de beste råvarene Jæren har å by på.

Her får du smake følgende:

  • Sirdalsørret med mandelkrem, peanøtter og fersk fiken.
  • Tomahawk av Wagyu fra Nyyyt med småpoteter fra Jæren stekt i dillsmør, grillet vårløk, jordskokkpurè og reddik crudite og ostesaus med jærsk havsletteost fra Ystepikene.
  • Posjert rabarbra med norske jordbær, rabarbrasorbet, rømme og crumble av appelsin og kanel.

Foto: GuideCompaniet

Det blir gode smaker og vakkert landskap underveis. Foto: GuideCompaniet

Mange ruter vender hjem

Etter middagen returnerer toget fra Egersund. 

Om du heller vil bli igjen litt lenger for egen reiseregning, kjører Go-Ahead flere avganger utover kvelden. Se alle avganger og bestill billetter her.

Vil du bli med?

Du kan lese mer den kulinariske togreisen, og bestille billetter direkte hos GuideCompaniet. De kan også svare på alle spørsmål om du måtte ha om denne opplevelsen.

Ta toget til festivalen

Om du vil ta toget inn til selve festivalen, er det flere muligheter. Sørtoget kjører hele veien fra Oslo, mens Jærbanen tar deg til Stavanger fra Egersund og de andre stasjonene på linjen. Fra Nærbø vil det også settes opp ekstra avganger på lørdagen under festivalen. Se all informasjon om når og hvor toget går i vår reiseplanlegger.