Båndene til hjembyen er sterke. Samtidig seiler Berentsens Brygghus mer enn gjerne i ukjent farvann. Familiebedriften holder alltid utkikk etter nye muligheter. Har du hørt om andre bryggerier som lager håndstekte pannekaker?

– Vi leter alltid etter spennende produkter og områder som vi kan konkurrere på. Men vi er jo et bryggeri, og det er naturlig nok produkter på flaske vi er aller mest opptatt av. Det går i alt fra mineralvann og eplemost til et bredt utvalg av alkoholholdige drikker, forteller Fred Berentsen.

I dag er det han, søsteren Fredrikke, mor Lovise og far Harald som driver bedriften sammen med dedikerte medarbeidere. Og i 2020 er det jubileumsår. Det er 125 år siden Freds tippoldefar, seilskuteskipperen Wilhelm Berentsen, gikk i land og grunnla mineralvannfabrikken i Egersund.

De siste årene er mange av de gamle lokalbryggeriene lagt ned her til lands. Hos Berentsens går produksjonen for fullt. Det er viktig at Sørvestlandet har sitt eget tradisjonsrike bryggeri, mener Fred.

– Vi har en sterk tilknytning til regionen. Samtidig finnes produktene våre i butikker og på serveringssteder rundt om i landet. Nå er det er ekstra hyggelig at passasjerene på Sørtoget får anledning til å kjøpe øl og mineralvann fra en lokal produsent. Vi tar håndverket på største alvor. Det merkes forhåpentlig på smaken, smiler Fred.

I kafévognen på Sørtoget Region finner du tre produkter fra Berentsens Brygghus:

  • Berentsen eplemost
  • Berentsen pærecider
  • Berentsen Hugin Amber Ale